http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2012/01/i%CC%87sve%C3%A7-keki.htm
Tarifi kopyaladım. Bir dahaki sefer içine kesinlikle fındık yada yer fıstığı koymayı düşünüyorum.
Bende kabartma tozu kullandım. Elimde sıvı vaniluyam yoktu ama dr ouetkerin vanilya aroması vardı onu kullandım. Elma sirkem ise ballı idi. Kekde kesinlikle sirke kokusu kalmıyor.
Sosu döktükten sonra resim çekmeyi unutmuşuz. Çok Lezzetli...
Malzemeler:
- Kek için kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın.
- Sıvıları kuru malzemelere bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
- Karışımı (bu kısmı çok önemli) çok iyi yağlanmış derin veya geniş bir kek kalıbına dökün. 175C'de 35-40 dakika pişirin.
- Bu arada pudingi pişirin. Kek pişip puding de hafif ılınınca kekin üzerine dökün. (puding fazla gelecekse bir kase kadarını ayırabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder