10 Haziran 2012 Pazar

irmikli Şekerpare

Bu tarifi daha öncede denemiş yine memnun kalmıştım. Şerbetli tatlılara göre hafif bir lezzet oluyor.
Tarifi portakalağacından.
malzemeler:
  1. şekerpare için:
    • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 yemek kaşığı irmik
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 2 yumurta
    • 4 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu

  2. şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • yarım limonun suyu

  3. üzerlerine:
    • fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


Şerbetledikten sonra resim çekmeyi unutmuşum.

Şekerpareler iri yuvarladım. Bir tariften 20 adet çıktı.biraz daha küçük yuvarlanıp adet yükseltilebilir. Ben fırınımı genelde 170 c kullanırım. bu sefer 150 c de yarım saat pişirdim. 

4 yorum:

  1. elinize sağlık güzel görünüyor, gerçi hiç irmiklisini yapmamıştım. deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. İrmikliyi ben beğeniyorum hafif oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba...
    Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel cok sevinirim :-))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim. Bende yemek heyecanını dolaştım ve çok lezzetli buldum.

    YanıtlaSil